Örömmel osztjuk meg veletek Margit történetét!

“Négy éve, mindenszentek idején, hazafelé mentünk a családdal, amikor váratlanul annyira megfájdult a karom, hogy félre kellett állnunk a kocsival. Ekkor kezdődött a kálváriám.

Kiderült, hogy a hatos és hetes nyaki csigolyámnál erős kopás van, innét indult a fájdalmam a karomba, vállamba, hátamba sugározva. Sokfelé jártam gyógyulást keresve, injekciókat kaptam a gerincemmel kapcsolatban, küldözgettek egyik helyről a másikra, de végül mindenhol azt hallottam csak: asszonyom, ezzel meg kell tanulni együtt élni. Elkeseredésemben már a kínai orvoslásban kerestem a megoldást. A kínai orvos várójában sokan voltunk, beszélgettünk, és ekkor hallottam egy nevet: Dr. Erbszt. Az interneten megnéztem a telefonszámot, felhívtam a Doctorfit rendelőjét és időpontot kaptam a doktor úrhoz.

Azonnal készíttetett egy friss nyaki MR-t, hogy lássuk, mit lehet tenni. Meg kell mondanom, a főorvos úr kiadta a feladataimat: kötelező sportra kért, jól megdolgoztatott az elejétől fogva. Elmagyarázta, hogy ez mennyire fontos a csigolyák melletti izmok megerősítéséhez, így úsztam, vízi tornáztam, masszázsra jártam. Már a torna is sokat segített, de a műtétet nem tudtuk elkerülni.

Ismerősök kérdezték, nem félek-e a műtéttől, de én nagyon bíztam a főorvos úrban, és milyen jól tettem. A műtét nagyon jól sikerült. Már másnap fel kellett kelnem, nap közben többször is bejött hozzám a doktor úr, kérdezte, hogy’ vagyok.

Ekkorra megszűnt az erős fájdalmam, egyúttal a rehabilitációra fontos feladatot kaptam: folytatnom kell a tornát, a nyaki izmaimat erősíteni, nyújtani kell, így járok manuál terápiára, mert e nélkül nem lehet teljes a felépülésem.

Dr. Erbszt András mindvégig nagyon kedves volt velem, pedig meg kell hagyni, az ember hajlamos nyafogni, panaszkodni, ha fáj valami, de mindig meghallgatott. Azt is el kell mondanom, hogy javaslatára még pszichológushoz is elmentem, ami külön sokat segített. Megértettem, hogy van kiút, felépülés egy ilyen nehéz helyzetből, és tudom, hogy tennem kell magamért ezután is a tornával, úszással, masszázzsal.

Négy hosszú évig szenvedtem, és ez most már a múlt. Köszönöm, hogy visszakaphattam az egészségemet.”